Магията на бамбуковите гори Арашияма (снимки)

OFFNews 05 май 2017 в 10:10 11484 2

Снимка Instagram

Арашияма е невероятна туристическа област в западните покрайнини на Киото, Япония. Районът е популярна дестинация още от периода Хеян (794-1185 г.), когато благородниците са отивали там, за да си почиват сред невероятната природа. Гората е особено популярна по време на сезона на цъфтежа и през есента.

Мостът Тонескио е най-голямата забележителност на Арашияма. В близост до него се намират множество малки магазини, ресторанти, мостът Теноскио, храмът Тенюджи и известните бамбукови гори. Там човек може и да се спусне по реката с лодка.

В северната част на Арашияма - област Сагано, атмосферата става по-малко туристическа и по-селска, с няколко чудесни малки храма, разпръснати по протежение на котловините около планините. 

Един от най-забавните и удобните начини да пътувате из Сагано е на велосипеди, които са на разположение за около 1000 йени в близост до гарите. Колоезденето през селските жилищни райони по време на пътуване между храмовете може да бъде една от най-забавните части от посещението в Арашияма.

Местността е най-привлекателна в началото на април, когато цъфтят вишните и през втората половина на ноември, когато падат цветовете им. Добър момент за посещение е през декември, когато из бамбуковите горички са окачени Ханаторо фенери.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови