Кралица Елизабет II празнува 96-ия си рожден ден

OFFNews 21 април 2022 в 09:36 3026 0

Снимка facebook.com/TheBritishMonarchy

Днес кралица Елизабет II навършва 96 години. Тя ще отпразнува рождения си ден в любимото имение на покойния си съпруг принц Филип в графство Норфолк - Сандрингам Хаус, пише Би Би Си. 

Британският монарх ще бъде отведен до имението с хеликоптер.

Към празненството ще се присъединят членове на кралското семейство и приятели.

За рождения ù ден беше публикувана снимка, на която тя е с две понита, които напомнят за любовта ù към конете. Кадърът е направен в замъка Уиндзор, където напоследък предимно отсяда Елизабет. Понитата ще бъдат част от предствоящото кралско шоу с коне "Уиндзор" (Royal Windsor Horse Show).

Рожденият ден на кралицата честитиха премиерът Борис Джонсън и лидерът на лейбъристите сър Кийр Стармър. 

Елизабет втора е родена през 1926 г. в градска къща в Лондон, на улица "Брутън". Там тя живее заедно с баща си и майка си, които по-късно стават крал Джордж VI и кралица Елизабет.

Тази година Елизабет II отпразнува и 70 години на британския трон. Тя е най-дълго управлявалият монарх в Кралството. Други монарси, доживели достолепна възраст са кралица Виктория и Джордж III, които доживяват 80-годишна възраст.

В чест рожденичката на пазара е пусната и кукла барби. Тя носи малка коронка, копие на сватбената тиара на британския монарх, рокля в цвят слонова кост, върху която има синя панделка. 

Снимка: shop.mattel.com

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!