Дженифър Гарнър и Джон Леджънд на пищна държавна вечеря в САЩ за френския президент Макрон

OFFNews 02 декември 2022 в 12:15 2541 0

Наздравица между президентите на САЩ и Франция Джо Байдън и Еманюел Макрон.

Снимка Getty Images

Наздравица между президентите на САЩ и Франция Джо Байдън и Еманюел Макрон.

Червен килим за знаменитости, законодатели и титани на индустрията постла американският президент Джо Байдън в четвъртък вечерта на първата държавна вечеря в Белия дом в чест на френския си колега Еманюел Макрон.

Вечерята бе кулминацията на пътуване, което цели да покаже ангажимента на Байдън към най-стария съюзник на Вашингтон въпреки споровете между двете страни за това как да се справят с войната в Украйна, субсидиите за американска продукция и други въпроси, отбелязва Ройтерс.

Списъкът с гости включваше актрисата Дженифър Гарнър и дъщеря ѝ Вайълет с Бен Афлек; певеца Джон Леджънд и модела Криси Тейгън; редакторката на "Вог" Анна Уинтур и режисьора Баз Лурман.

Тези знаменитости се присъединиха към членовете на кабинета на Байдън, законодатели и бизнес лидери, сред които главният изпълнителен директор на Bank of America Corp Брайън Мойнихан, инвеститорът на KKR & Co Inc Хенри Кравис и президента на Microsoft Corp Брад Смит.

В четвъртък вечерта Байдън и съпругата му Джил посрещнаха Макрон в Белия дом за вечерята след дипломатически срещи по-рано през деня.

И двамата президенти носеха смокинги. Джил беше облякла дантелена рокля на Оскар де ла Рента и сребърни обеци с висулки. Съпругата на Макрон, Бриджит, беше облечена в рокля на Луи Вюитон.

По-малко от две седмици след като внучката на Байдън се омъжи на територията на Белия дом, събитието внесе нотка пищност в деловата президентска резиденция, чийто социален календар беше оскъден заради противоепидемичните мерки, приложени след пандемията COVID-19.

Посрещането на френската президентска двойка на червения килим в Белия дом от домакините Джо и Джил Байдън. Снимка: Getty Images

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови