Деца играят със звезди - в специалния волейболен мач на 'Детска игриада' 2018, на 10 юни, в парк 'Заимов'

Утвърдени волейболисти ще учат малчуганите на ключови елементи от волейбола

OFFNews 01 юни 2018 в 16:13 8398 0

Вълнуваща изненада за малчуганите подготвя спортният празник „Детска игриада“, на 10 юни, в парк „Заимов“, от 9 часа. Те ще имат възможност да се включат в специален волейболен мач, заедно с любими български спортисти, музиканти и журналисти, в който ще покажат своите умения.

Ексклузивната среща между малки и големи ще започне в 15 часа, а участниците в нея ще бъдат избрани от утвърдени волейболисти по време на спортния ден. Преди първия съдийски сигнал професионалните спортисти ще направят и специална демонстрация, с която ще научат децата на шестте основни елемента във волейбола. Тази година България е домакин на Световното първенство по волейбол за мъже, затова „Детска игриада“ 2018 поставя на фокус този спорт.
Звездният волейболен мач е само една от изненадите, които „Детска игриада“ е подготвила. По време на спортния празник децата ще могат да участват в състезания по велокрос, 50 метра бягане, щафетни игри, бадминтон и щафетно бягане. Те ще имат възможност да изберат да се включат и в демонстрации по карате киокушин, айкидо, тенис на маса, хокей и фехтовка.

Тазгодишното издание на „Детска игриада“, организирано от Investor Media Group, се провежда под надслов „Сподели радостта от спорта със своето дете“ и цели да насърчи повече родители и техните деца да изграждат и развиват здравословни спортни навици, като прекарват повече време в спорт и игри заедно.

Зад каузата на медийната група застават редица популярни спортисти, сред които братята Валентин и Георги Братоеви, Тереза Маринова, Евгени Иванов - Пушката, известните изпълнители Графа, Михаела Филева, Искрата и Venzy, както и водещият на „България сутрин“ Златимир Йочев, Десислава Джерманска – водещ „Спортни новини“ по Bulgaria ON AIR и водещият на „Investbook” по Bloomberg TV Bulgaria Александър Костадинов.

За участие в спортните дисциплини желаещите могат да се регистрират предварително безплатно на www.igriada.bg, като ще получат номера си за участие на място.

„Детска игриада“ 2018 е част от корпоративната социална отговорност на Investor Media Group да насърчава родители и деца да спортуват заедно.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови