БНТ търси следващия участник в Евровизия

OFFNews 14 ноември 2017 в 14:00 22238 0

Снимка Thomas Hanses

БНТ обяви, че започва да подготвя българското участие на "Евровизия 2018". 68-мото поред издание на песенния конкурс ще се проведе в Лисабон на 8, 10 и 12 май под мотото „All Aboard!” („Всички на борда!“).

Особеното тази година е, че се търси не просто добър изпълнител с хубава песен, а цял продуцентски екип, който да се погрижи за цялостното представяне на парчето.

БНТ кани за участие в българската селекция професионални екипи или продуцентски компании с цялостна концепция за представянето.

Кандидатите трябва да са продуцирали поне 3 музикални проекта, които са добили публичност, да са регистрирани като музикални продуценти в ПРОФОН репертоар и да презентират дейността и екипа си. Предимство е опитът в менажирането на артисти-изпълнители и в организирането на музикални събития.

Песента трябва да отговаря на изискванията на правилата за провеждане на конкурса (които са публикувани в сайта на БНТ). В екипа, създал песента, трябва да има българско участие и форматът на демо версията на песента да е wav или mp3 и да присъства текстови файл с текста.

Изпълнителят трябва да отговаря на изискванията на правилата на конкурса. Трябва да е гражданин на България, да има сценичен опит и участия на живо и да представи кратка биография със снимка и линкове към видеоматериали с негови участия на живо и музикални клипове.

Изисквания към сценичната концепция са да има кратко текстово описание на идеите за сценично представяне, както и скици, снимки, видео и линкове към тях, стори бордове. Информацията както за екипа, така и за броя изпълнители, костюми, хореография, музикални инструменти (ако има такива), настроение, доминиращи цветове и образи в осветлението и графиката на ЛЕД стените трябва да бъде ясно описана.

Бюджетът за изпълнението на изискванията се поемат от продуцентската компания или екип. Срокът за подаване на концепциите е 20 декември 2017 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови