Бебето от корицата на Nevermind на Нирвана загуби делото си срещу бандата

OFFNews 05 септември 2022 в 08:29 7404 1

Nevermind

Снимка Youtube

Nevermind - Корица на албума на Нирвана

Делото, което 31-годишният Спенсър Елдън заведе срещу членовете на легендарната сиатълска гръндж група "Нирвана", приключи с отхвърляне на неговият иск на последна инстанция.

Припомняме, че Спенсър Елдън заведе дело срещу групата през 2021 година. На корицата на емблематичният албум на сиатълската банда е същият Спенсър Елдън като бебе. На снимката бебето Елдън плува голо в басейн с доларова банкнота, закачена на рибарска кукичка.

Делото, което ищецът започна през 2021 година, бе заради твърденията му, че появата му на корицата на албума Nevermind е детска порнография и проява на сексуално насилие над дете. Обвиняеми бяха двамата живи членове на Нирвана - Дейв Грол и Крис Новоселич, вдовицата на Кърт Кобейн - Къртни Лов, и фотографът на албума Кърк Уедъл.

Спенсър Елдън поиска обезщетение в размер на 150 000 долара.

Аргументите на съдията по делото бяха, че ищецът е пропуснал давностния срок (който е 10 години). Въпреки твърденията на Елдън, че има основание да предяви претенции сега, защото през всичките години от излизането на Nevermind (през 1991) присъствието му на корицата му е носило страдание и пропуснати ползи, съдът приключи делото в полза на "Нирвана".

Nevermind е най-емблематичният гръндж албум в историята на рок музиката. Към днешна дата от него са продадени над 30 милиона копия в цял свят, което пък поставя Nirvana сред най-продаваните групи в света.

Спенсър Елдън е заявил, че отново ще изправи Nirvana пред съда, но в американската преса се коментира, че на практика неговите правни опции са изчерпани, защото след решението той не би могъл да заведе второ дело.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови