5 астрологични аспекта през 2022 г., които не бива да пропускаме

Лора Костова 06 април 2022 в 16:07 2645 0

Снимка Pixabay

Астролоpте могат да преценяват как няколко големи небесни събития биха могли да повлияят на нашето настроение до края на тази година. Като се има предвид сегашното състояние на света, всички бихме могли да се възползваме от малко прозрение за това какво предстои. И така, за да надникнем какво ни очаква 2022 г., последвахме уважавани астролози, за да разгледаме небесните събития с най-голям потенциал за въздействие върху личния ни живот.

Танцът на Юпитер между Риби и Овен

Планетата на късмета влезе в Риби в края на миналата година, на 28 декември, като постави началото на набезите между Риби и Овен, които ще продължат през цялата година. Юпитер ще остане в Риби до 10 май и след това ще премине през Овен от 10 май до 27 октомври, за да се върне отново в Риби от 28 октомври до 20 декември. След това Юпитер ще предприеме още едно „пътуване“ през Овен до 16 май 2023 г.

Чейни Никълъс, разработчикът на все по-популярното приложение за астрология CHANI и автор на You Were Born for This , казва, че Юпитер, планетата на експанзията, ще придаде малко повече доброта на цялата 2022 г. „ Юпитер разполага с достатъчно ресурси, за да ни достави изобилие и необходимата лекота.“, казва още тя.

Никълъс добавя, че потапянето на Юпитер във и извън Риби през цялата година (той обикаля знак само веднъж на всеки 12 години) е „в най-добрия случай, нещо повече от натрупване или напредък. Става дума за доверие. Относно вярата. За мъдростта, която ви спохожда, когато се разгърнете да давате, получавате и вярвате.”

Когато Юпитер ще премине към Овен на 10 май, той ще е смел, безстрашен, предприемчив.

Северен възел в Телец, Южен възел в Скорпион - от 18 януари 2022 г. до 18 юли 2023 г.

В астрологията Северният възел е точката в небето, където Слънцето и Луната се пресичат – представлява колективната вибрация или енергия, към която се движим. А Южният възел представлява областта от нашия живот, която изисква освобождаване. Астрологът Колин Бедел от Queer Cosmosказва, че последният път, когато Северният възел се измести към Телец, а Южният възел - към Скорпион, е било през далечната 2004 г. Това се случва само веднъж на всеки 18 години.

Какво означава на практика? „Всички търсим да се заземим, докато земята се движи“, обяснява Бедел за влиянието на Телеца. „Ако можехме да погледнем назад към последния път, това се е случило след терористичните атаки на 11 септември и много хора са били „на ръба“, точно както и сега. Всички сме в това свръхбдително пространство в продължителна несигурност." Астрологът вярва, че Северният възел в Телец е чудесно време да си изясним нашите ценности и да започнем да живеем според тях.

Юпитер се успокоява с Нептун на 12 април 2022

Докато е в духовния знак на Риби, Юпитер, планетата на експанзията, ще има „сладка“ среща с Нептун - водната планета на мечтите и бягството, която също управлява Рибите. Това не се е случвало от 1850 г. „Ще бъде особено мощен период за художествени начинания, фантазии и всичко, което вдъхновява мистичната или божествена любов“, обяснява Никълъс. Въпреки това, тъй като Юпитер може да прекалява с всичко, а Нептун представлява бягство, това е влияние, с което трябва да се внимава. „Пазете се от налудничавите мечти, които изглеждат твърде хубави, за да са истина“, ни предупреждава Никълъс.

Лора Костова, главен редактор на happy-woman.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!