Зоро пее и танцува фламенко в Оперетата

Люси Крумова 13 януари 2012 в 12:54 3002 0

2Zoro
2Zoro

Филм, книга, мюзикъл – и всичко това посветено на легендата Зоро. Днес историята на героя, който се бори за справедливост с рапира и нож можем да видим на сцената на Музикалния театър “Стефан Македонски” в мюзикъла по музика на “Джипси Кингс” и Джон Камерън. След като сме гледали секс символите на световното кино Дъглас Феърбанкс, Ален Делон и Антонио Бандерас в ролята на човека с маска, сега можем да ги видим в български вариант.

Пищна постановка, страхотен балет, невероятна хореография, “Зоро” тотално ще разбие представите на почитателите на този жанр в родината. Можете да се уверите и сами в това, но ви предупреждавам, че билети за първите три представления няма.

За основа на либретото на Стивън Кларк и Елена Едмънстън е романа на известната чилийска писателка Исабел Алиенде “Зоро – легендата започва”. Два часа настроение и зареждане с положителна енергия – това е вълнуващият мюзикъл, посветен на любовта. Страстна музика на “Джипси Кингс” – царете на огненото фламенко, завладяващ ритъм на танца, изящна фехтовка и каскади – всичко това под режисурата на Бойко Илиев, който направи и “Исус Христос суперзвезда”.

Мюзикълът е поставен за първи път в Лондон през 2008 г. Има постановки в Париж, Тел Авив, Москва, Рио де Жанейро, Амстердам, Берлин, Милано, Токио, Шанхай, предстои премиера и в Ню Йорк.

Нашият екип репетира почти 6 месеца, така че дано фактът, че премиерата се пада в петък 13-и, да е на късмет. Другите премиерни представления са на 14 и 20 януари.

Който си мисли, че като е гледал Зоровците на Ален Делон и Бандерас, ще знае какво ще се случи на сцената, греши. Мюзикълът по музика на "Джипси Кингс", по либрето, вдъхновено от романа "Зоро - легендата започва" е малко по-различен. Естествено, легендарният герой е с маска и плащ, да не говорим, че с три бързи размаха на сабята изписва буквата Z. С две думи - защитава справедливостта.

На тази негова слава да дава надежда се базира и подходът на режисьора Бойко Илиев: "Опитвам се да си отговоря на един като че ли елементарен въпрос – защо вече близо 100 години легендата за маскирания герой Зоро не слиза от екрана, не напуска страниците на книгите, сериали се снимат и се гледат. Може би е и елементарен и отговора: далеч сме още от общество, в което справедливостта по-често възтържествува. По-скоро усещането ми е, че живеем в свят, където несправедливостта тържествува. И може би заради това продължаваме да си го измисляме. Този път като мюзикъл! Белязан от най-големия успех на "Джипси Кингс", в "Зоро" героите страстно обичат, пеят, танцуват фламенко, фехтуват се, участват в рисковани каскади."

Кой е зад маската на Зоро?

Звездата на трупата Богомил Спиров, изпълнявал ролите на Йосиф в "Йосиф и фантастичната му пъстра дреха" и Исус в "Исус Христос Суперзвезда" на Андрю Лойд Уебър, и Владимир Михайлов, познат като солист на групите "Сафо" и Sky angels, играл в театъра Юда в "Исус Христос Суперзвезда".

В ролята на Рамон - Венцислав Динов и Александър Мутафчийски. Весела Делчева и Ана Топалова пеят партиите на Луиза. За Инес се сменят Ива Николова и Надежда Панайотова. Ивелина Балчева гастролира в ролята на Ширан. Най-добрите танцьори имат соло фламенко изпълнения. Преводът на мюзикъла е на Харалампи Аничкин.

Диригент е Игор Богданов, хореографията е на Светлин Ивелинов и Антоанета Алексиева.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови