Железният трон от „Игра на тронове“ идва у нас

OFFNews 21 март 2014 в 16:13 11139 0

Железният трон.
Железният трон.

Железният трон от сериала „Игра на тронове“ (Game of Thrones), вдъхновен от култовата сага на Дж. Мартин, идва в пет български града.

Престолът от хиляда остриета ще пристигне у нас в началото на април.

Почитателите на популярните книги и сериал ще могат да разгледат Трона и да се снимат с него по време на националното му турне, което ще започне от крепостта Царевец в старопрестолния град Велико Търново, после ще стъпи на пясък във Варна, ще посети Античния театър в Пловдив и ще завърши обиколката си в столицата.

Точният му маршрут скоро ще може да бъде проследен на страницата на HBO Bulgaria във Фейсбук.

Престолът е висок над 2 метра и тежи над 100 килограма и винаги се придружава от строга охрана.

4-ти сезон на „Игра на тронове“ ще бъде отново 10 серии. Сюжетът е базиран на фентъзи поредицата на Джорд Р. Р. Мартин „Песен за огън и лед“ и е епична история за битка за власт. Действието се развива в измисления свят Вестерос, където летата и зимите могат да продължат с години, а жаждата за върховно господство, олицетворена от Железния трон, е вечна.

Според легендата Железният трон е направен от мечовете на враговете, които са се предали. 59 дни са били необходими, за да може от хилядите мечове да станат трон. Остриета и назъбени ръбове сочат във всяка посока и всяват страх у всеки, застанал пред него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков