Защо ликът на Христо Грозев се появи пред ПСА

OFFNews 22 ноември 2023 в 13:09 3176 0

“Бягащият човек”

Снимка Плакатна акция "АРЕСТУВАЙ/НАГРАДИ"

“Бягащият човек”

Плакатна акция "АРЕСТУВАЙ/НАГРАДИ", посветена на разследващия журналист Христо Грозев, участвал във филма награден с Оскар "Навални" и в разкриването на престъпленията на руската федерация, която изпраща убийци на своите критици, се провежда в рамките на едномесечен арт проект на открито, пред Паметника на съветската армия в столицата.

Плакатите с Грозев част от проекта “Бягащият човек” (“The Running Ones”) - симбиоза между изкуство и лични истории на хора, които бягат от терор, война, политически репресии и преследвания. Инициативата е на платформата за плакатно изкуство Plakatkombinat.com

На 26 ноември 2023 от 15:00 часа ще бъде открита едномесечна изложба с 20 авторски плаката, ще бъдат прожектирани 10 видео арт филма, както и лични истории.

Участват артистите от "Плакат комбинат" Дамян Дамянов, Иван Кашлаков, Георги Георгиев-Аршата, Надежда Комитска, Николай Начев, Николай Петрусенко, Теодор Лихо, Камен Горанов, Кирил Златков, Петър Чучулигов.

В момента Христо Грозев е принуден да бъде "Бягащия човек", преследван от властите на агресивния руски режим. Гражданите могат да "арестуват" или да "наградят" Христо Грозев, като откъснат листче със съответния надпис в долната част на плакатите разлепени в градска среда.

“Бягащият човек” е продуциран от Анна Симеонова, Даниел Ненчев и Plakatkombinat.com.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по „ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ЧАСТНИ КУЛТУРНИ ОРГАНИЗАЦИИ“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика