Започва фестивалът за съвременни изкуства 'Вода' в Бургас

Зарина Василева 30 август 2019 в 09:59 2002 0

Третото издание на фестивала за съвременни изкуства "Вода" започва в Бургас. 30 български и чуждестранни артисти ще се представят със свои танцови спектакли и пърформанси от днес до неделя, съобщава БНР.

Мястото отново е празният плувен басейн в Младежкия културен център в Бургас и пространството около него, каза организаторът на фестивала Петя Стойкова:

„Публиката може да избере сама откъде да мине и какво да види в пространството, както и да открие сама инсталациите, които са поставени там. В по-късните часове имаме основна програма в басейна всяка вечер - по две представления“.

„Ще имаме като придружаващо събитие представянето на едно съвсем ново списание за танц. Всяка година каним и артистите, които представят свое представление в програмата на "Вода" да направят уъркшоп за млади танцьори“, добави Стойкова, както и уточни, че целта на фестивала е да провокира „зрителите по интересен начин и така да успеем да създадем аудитории за този тип изкуства“.

Артисти от Унгария, Франция, Корея, Германия и България ще участват във фестивала със съвременен танц и театър, видео арт инсталация и музика, изобразителни изкуства и други артистични предизвикателства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови