Започва фестивалът ''Сцена на вековете'' във Велико Търново

OFFNews 03 юли 2021 в 09:29 2409 0

За шеста поредна година във Велико Търново се открива фестивалът "Сцена на вековете". 15 заглавия от света на операта, балета, симфоничната музика и мюзикъла ще зарадват почитателите на оперното изкуство и ще представят най-добрите заглавия от репертоара на оперните театри в цялата страна, съобщава БНР.

„Тази година има от всичко, откриването е с балет на 3-ти юли – „Спящата красавица“ на Държавна опера Стара Загора. Програмата е много богата. 15 впечатляващи заглавия – опера, балет оперета, симфонична музика и мюзикъл са включени в основната и съпътстваща програма на шести Летен сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“ във Велико Търново.

„Сцена на вековете – С поглед към бъдещето“ е новата част в тазгодишното издание на фестивала. За първи път като изненада в програмата на 5 юли на голямата сцена в Двореца на Царевец ще излезе Балетна школа "Класика" при Народно читалище "Надежда - 1869" - Велико Търново, със спектакъла „Лешникотрошачката“. На 27 юли столичната вокална група ‘’Бон-Бон Мюзик“ ще представи „Пепеляшка“. Другата изненада е майсторски клас, който ще проведе световната оперна прима Красимира Стоянова, а заключителният концерт на младите дарования ще е на 23 август в МДТ „Константин Кисимов.“ – споделя маестро Владимир Бошнаков, артистичен директор на фестивала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови