Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Започва фестивалът 'С книга на плажа'

OFFNews 13 август 2019 в 12:56 1978 0

Най-новите литературни заглавия ще бъдат представени в Бургас. От 13-ти до 18-ти август в морския град ще се проведе литературното събитие „С книга на плажа“. Над 15 издателства от цялата страна ще участват в тазгодишното му издание.

Централната алея пред Експозиционния център „Флора“ в Бургас ще бъде оформена като книжен базар. Там всички четящи ще имат възможност да контактуват директно с представители на издателствата. Ще има и срещи с популярни автори, поясни пред БНР директорът на РБ „Пейо Яворов“ Мария Бенчева.

„Самото откриване ще бъде с малко издателство, но те са много верни приятели на Бургас. Ще бъде представен сборникът „Историите от 90-те“, който е последен от трилогията „Куфарът на брат ми“ и „Бащите не си отиват“. Това ще бъде съчетание между пантомима и литература с гост Герасим Дишлиев“, обясни тя.

Голяма част от програмата на изложението е посветена и на децата. „Ще бъдат четени детски книжки с илюстраторката Нуша Роянова. Гергана Дечева, наша съгражданка, която сега живее във Виена, също ще представи своята детска книжка „Синята гора“, допълни Бенчева.

В последния фестивален ден, популярният писател Алек Попов ще представи най-новата си книга „Спътник на радикалния мислител“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!