За първи път български фолклорен ансамбъл участва на фестивала в Шанхай (галерия)

OFFNews 28 септември 2017 в 10:48 5154 0

За първи път български фолклорен ансамбъл участва на фестивала в Шанхай (галерия)

За първи път български фолклорен ансамбъл участва на Международния фестивал по изкуствата в Шанхай. Страната ни беше представена от танцьорите от фолклорния ансамбъл „Пламъче“.

За първи път български танцов ансамбъл участва в мащабното културно събитие от неговото създаване през 1999 година. 

В концертната програма на фестивала ансамбълът представи танци от всички етнографски области на България. Танцьорите са носили и автентични народни носии, характерни за региона, който представяли. 

Шанхайският фестивал на изкуствата, организиран от Правителството на Шанхай и Министерството на културата, е единственият държавен международен фестивал по изкуствата, водеща платформа за културен обмен и едно от най-влиятелните културни събития в КНР. Той е посветен на древния търговски път, свързващ по суша и море Китай със Средиземноморието.

Участие във фестивала тази година взеха фолклорни групи от близки и далечни краища на света – България, Китай, Кения, Шри Ланка, Узбекистан, Малайзия, Индонезия, Египет, Сърбия, Русия, Украйна, Италия, Испания, Литва, Филипините, Иран и други.

Участието на българския ансамбъл в мащабното културно събитие е осъществено с помощта на генералния консул на България в Шанхай Димитър Пампулов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови