Водещи на БНТ повеждат хорото в „Надиграй ме”

ОFFNews 20 април 2016 в 15:59 4402 1

Едни от най-популярните лица на Българската национална телевизия ще дадат този петък начало на нова идея в подкрепа на популяризирането на народните танци в училище.

ТВ водещите Надя Обретенова и Тони Рапонска, заедно с лица на медията от четирите регионални центъра, ще поведат хорото в пет български града и така ще проверят дали има място за идеята „Надиграй ме в голямото междучасие”.

Инициативата започва два дни преди началото на седмия сезон на най-гледаното фолклорно реалити на БНТ 2 – „Надиграй ме”, и цели да вдъхнови всички ученици да обичат и играят народни танци.

Две софийски и четири училища от Пловдив, Русе, Варна и Благоевград се включват първи в идеята, като ще поканят всички свои възпитаници в голямото междучасие да се хванат на хорото. Това са столичните 7-мо СОУ „Свети Седмочисленици” и 119-то СОУ „Акад. Михаил Арнаудов”, НХГ „Св. Св. Кирил и Методий” от Благоевград, СОУ „Елин Пелин” от Варна, СОУ „Любен Каравелов” от Пловдив и МГ „Баба Тонка” от Русе. БНТ 2 ще заснеме и излъчи надиграванията в междучасията в специален репортаж.

Така ще бъде даден старт на новия сезон на най-успешното авторско реалити на медията – „Надиграй ме”, което вече седем години популяризира чрез ефира магията на българския фолклор. Сега на танцов дуел водещият Асен Павлов ще предизвика учениците от 12 хореографски паралелки в цялата страна. Първият епизод на „Надиграй ме в училище” ще бъде излъчен пряко от Студио 1 на 24 април от 20:00 часа по БНТ 2 и БНТ Свят.

За седемте години от старта на танцовото шоу, екипът на БНТ 2 организира детски и балкански надигравания, през 2015 г. възроди традицията на неделните хора, която продължава и днес в различни градове, а сега цели да покаже как най-младите пазят традициите ни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови