Vienna Mozart Orchestra ще потопи София в духа на барокова Австрия този декември

ОFFNews Последна промяна на 17 ноември 2016 в 16:23 4339 1

Музиканти от Vienna Mozart Orchestra.

Прословутият в цял свят Vienna Mozart Orchestra ще потопи родната публика в автентичната атмосфера на барокова Виена на 10 декември в зала 1 на НДК, съобщиха организаторите от "Арт БГ". 

Оркестърът пристига у нас с диригент е Винициус Ката, носител на Първа награда на Международния конкурс за диригенти „Син Дунав“ за 2011 година, както и на Трета награда на 7-мото издание на престижния Международен конкурс за диригенти „Луиджи Манчинели“ 2016 година.

Vienna Mozart Orchestra ще излезе пред българската публика в пълния си състав, включващ 30 музиканти, подбрани от най-добрите оркестри в австрийската столица. Те ще бъдат подкрепени от първокласни оперни певци от Виенската държавна опера, които изпълняват ариите в сопрано и баритон. Солисти: пиано, цигулка, флейта и други.

Билети за концерта могат да бъдат открити онлайн в мрежата на "Ивентим" на цени от 40 до 80 лв., както и ВИП на цена 100 лв., както и на място в Билетен център-НДК.

С над 2 милиона зрители по цял свят Vienna Mozart Orchestra е доказано уникален по своята същност. Благодарение на дългогодишната си концертна дейност (от създаването си през 1986 година до днес) оркестърът се отличава като един от най-автентичните изпълнители на творбите на Волфганг Амадеус Моцарт. Внимателно подбрана програма, богат звук, оригинални костюми и перуки, напълно пресъздават епохата и времето на един от най-великите композитори на всички времена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови