Вън милицията от университета или "25 години свободна България" (галерия)

ОFFNews 18 октомври 2014 в 17:32 10600 3

Днес на Моста на влюбените зад НДК беше открита изложбата „’89 тогава и сега”, която даде началото на инициативата „25 години свободна България”.

Експозицията ще представи 25-те най-добри проекта, селектирани от националния конкурс за плакат на тема „25 години свободна България”. На изложбата ще могат да се видят и някои от запазените в архива на Столична община автентични протестни плакати от 1989 г.

Изложбата ще остане на Моста на влюбените до 30 октомври, а през ноември и декември ще пътува из цялата страна.

Националната инициатива „25 години свободна България“ е посветена на 25 години от падането на Берлинската стена и края на тоталитарния комунистически режим в България, които ще бъдат отбелязани с редица обществени дебати, открити лекции в училищата и университетите в столицата и страната, културни прояви и международни конференции.

Целта на всички събития е да работят за възстановяването на доверието на гражданското общество в институциите, да въвеждат темата за национално съгласие и консенсус в политическия дебат на страната и темата за изучаване на периода на прехода в българското училище.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!