TRIGAIDA представят новото си EP Rofinka в Топлоцентрала

Хитовото изпълнение от “България търси талант” даде име на новата творба

OFFNews 06 октомври 2022 в 12:43 1151 0

TRIGAIDA

Снимка TRIGAIDA

TRIGAIDA

Група TRIGAIDА се завръщат на софийската сцена след многобройни летни изяви из страната с нова музика и нова визия. На 14 октомври електронният артист и продуцент Иван Шопов (програминг), мултиинструменталистът Георги Маринов - Хорхе (гайда и диджериду) и Ася Пинчева (вокали) ще представят на живо на сцената на “Топлоцентрала” новата си творба “Рофинка”. Мини албумът (EP) носи името на фолклорната адаптация, която тримата изпълниха на полуфиналите на “България търси талант” през месец май.

Триото, което успя да накара цяла България да се запали по уникалното им съчетание от традиционен български фолклор и съвременна електронна музика с участието си в популярния телевизионен риалити формат, записа EP-то в периода от май до септември. То се състои от 4 различни версии на песента “Рофинка”, в стиловете дръм и бас, хард рок/метъл и чил аут.

В EP-то звучат и гласовете на момичетата от хор при НУФИ "Широка лъка" под ръководството на Ганчо Гавазов. Записът на хора е осъществен в концертната зала на училището в Широка лъка през юни месец тази година. Новата визия, която ще видим и на обложката на EP-то, е дело на стилистката Антония Йорданова съвместно с Night Shift Production (Грим Алина Манова).

На концерта в “Топлоцентрала’ на 14 октомври ще видим още гост-изпълнители на живо за различните версии на “Рофинка”, както и специално подготвената за събитието визия от Електрик Ми. В събитието ще се включат и момичетата от хор при НУФИ “Широка лъка” с техния диригент Ганчо Гавазов, които ще чуем и в още нови произведения на TRIGAIDA.

Вратите отварят в 19:30ч
“Топлоцентрала” (ул. Емил Берсински N5)
Билети Ранно Пиле на цена 20лв от магазини “На Тъмно” и онлайн на https://bit.ly/Trigaida-ProfinkaEP

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови