Тереза Салгейро: Божественият глас на Португалия с премиерен концерт в София през октомври

OFFNews Последна промяна на 29 август 2019 в 14:05 2521 0

На 13-ти октомври 2019 Тереза Салгейро ще направи премиерен концерт в София, с групата си. В Sofia Live Club тя ще представи песни от самостоятелните албуми “O Horizonte” и “O Misterio”, песни на Madredeus и други португалски класики.

Тереза Салгейро е без съмнение уникален артист и през последните три десетилетия олицетворява емблатичен образ на Португалия пред света.

Нейният път в музиката започва през 1986, когато тя е на 17 години и е поканена да участва в основаването на португалската група Madredeus, следват записи на девет албума с оригинална музика, създадена специално за нейния глас. Между 1987 и 2007 минават двадесет години в пътуване, а над пет милиона албума са продадени из целия свят. Групата става следващия международно признат артист на Португалия след Amália Rodrigues. Тереза Салгейро със своето дискретно и деликатно присъствие и своя излючителен глас е с първостепенна роля в това музикално приключение.

Доказани артисти, като Jose Carreras, Caetano Veloso, Gilberto Gil,Carlos Núnez, Angelo Branduardi или Zbigniew Preisner и Wim Wenders (за когото работи и като актриса във филма Лисабонска история) признават Тереза за една от най-големите съвременни певици. Този факт проправя следващите стъпки в нейната кариера, следват колаборации с артисти от цял свят.
През 2011 г. се оттегля в манастира Arrábida, където записва първия си самостоятелен албум.

Този път освен продукцията тя пише цялата музика и текстове. С O Mistério продължава непрекъснатото си пътешествие по света, концертира на значими сцени, пред публика, която се втурва, с ентусиазъм и любопитство към срещата с този глас, който слуша със страст и преданост през годините. Пътешествието на O Mistério кулминира в създаването на оригинални аранжименти за серия мексикански и южно американски песни, които се превръщат в ексклузивен албум за Мексико - La Golondrina y El Horizonte - със световна премиера на прочутия фестивал Cervantino. O Horizonte, новият и албум утвърждава нейните умения да пише музика и текст, изразени в създаването и интерпретирането на оригинален репертоар.

С предстоящото турне, което ще я отведе още веднъж до престижни световни сцени, Тереза Салгейро представя шоу, което показва многообразието и - интерпретация на нейните собствени песни, оригинални аранжименти на португалски класики, като обръща и специално внимание на бившата си група Madredeus.

Тереза Салгейро прокарва диря през възвишена, деликатна и дълбока паяжина от емоции, в която демонстрира, без сянка на съмнение, своята репутация на създател на магическа атмосфера на безспорна красота.

Билети за концерта на Тереза Салгейро в Sofia Live Club може да намерите в системата на Epaygo (ePay.bg online и всички каси на EasyPay) - 40, 45 и 50 лева в деня на събитието.

Промоцията от 40 лева е актуална до 23-ти август. Събитието е с начален час 20.00ч. и е без възрастови ограничения, деца до 10 години влизат безплатно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови