Техно звездата Дейв Кларк с концерт в София на 2 октомври

OFFNews 28 септември 2015 в 16:02 3283 1

Дейв Кларк.

Едно от емблематичните имена на техно сцената – Дейв Кларк, събира всички ценители на електранната музика на 2-ри октомври в София.

Това ще стане в новата локация за ъндърграунд събития – театър ДНК, намиращ се в подлеза на НДК срещу фонтаните

Кларк е диджеят, известен с безкопромисната си селекция на парчета, миксирани с безупречна техника и стил, представящ на публиката по света техно с експлoзивни басове, енергични бийтове и завладяващи мелодии.

За широката публика той не е изградил образ на лъскава звезда с продукция от лесно смилаеми музикални мелодии, dj-сетове за високо вдигнати ръце и видео клипове със сладникави момичета по бански. Кларк най-вече e легенда в електронната музика с регулярни участия със собствена сцена на най-големия денс фестивал в Eвропа – Tomorrowland.

Музикантът е eдин от малкото останали неподвластни на комерселизацията пионери на денс музиката, който успява да бъде все така актуален и задоволяващ всички ценители на техното, които подкрепят отстояващите своя стил музикални продуценти.

Радио предаването му “White Noise” се е превърнало и все още е същинска институция за техно и електронната музика на глобално ниво, показващо как се развива сцената в момента. Идеята на шоуто е да дава светлина на млади таланти и новата качествена музика, както и на продукцията на утвърдени и вдъхновяващи за самия него музиканти, на които много рядко някой дава шанс.

Подгряващи на Кларк ще са DJ Стивън от Метрополис. Стивън е един от ветераните на електронната сцена у нас и още през далечната 1997-ма се присъединява към Метрополис – най-популярното движение за електронна музика у нас, чийто успех се дължи до голяма степен на безкрайно енергичната и интересна музика, с която омагьосва публиката. Музика, която черпи вдъхновение по равно от класическия фънк и от детройтското техно с емблематичния звук на ритъм машините TB 303 и TR 909. Самият той признава, че няма търпение да докара клабърите до еуфория и че любимите му моменти са онези, в които всички са “на гребена на вълната”.

Birben ще е диджят, който ще застане зад пулта след Дейв. Той е емблемантична фигура в ъндърграунд техно сцената на България. Birben e неуморим посланик на качественото техно от над повече от 15 години, създател на движението Overload и представител на лейбъла Space Research.

Билети „Ранно Пиле“ на цена от 15 лв. могат да бъдат намерени само от магазин „Яко“ (ул. „Граф Игнатиев“ 43) или с резервация на телефон +359.886.333367

Онлайн и стандартни билети на цени от 20 лв. могат да бъдат намерени в НДК, Пикадили, к-ци Booktrading, ОМВ, магазини “На Тъмно” и др. Онлайн се продават за 25 лв. в мрежата на Ticket Portal.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите