Театърът в Търново с нов директор след оставката на предишния

ОFFNews 12 ноември 2015 в 17:56 3131 0

Васил Вълчев.

Министърът на културата е назначил музиканта Васил Вълчев за директор на Музикално-драматичния театър във Велико Търново, съобщи МК.

Това се случва, след като на 10-и ноември досегашният директор Христофор Йонов подаде оставка заради "започналия протест на част от трупата, който проваля спектаклите и води до влошаване на финансовото състояние на театъра".

"Смятам, че стачните действия в МДТ са водени основно от лични мотиви и основната цел на синдикатите от встъпването ми в длъжност е не да подпомагат дейността на институцията, а да обслужват личните интереси на водачите им, кадруват и затрудняват дейността ми като директор. Смятам, че Министерство на културата трябва да заема твърда позиция на страната на директорите на подчинените си културни институции, за да могат те да упражняват пълноценно правомощията си. Да не се влияе от местните настроения и интриги, като ги поощрявява и търси поводи за наказания и отстраняване на директорите си", посочи тогава Йонов в писмото си.

Вълчев е музикант с дългогодишна практика, директор на театъра в периода 2009 - 2014 г., той ще заема длъжността временно до провеждането на конкурс за нея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews