"Цвете за Гошо" в Южния парк, Георги Минчев вече си има и морена с китара

OFFNews 03 юни 2016 в 13:42 6366 2

15-ото издание на рок и блус фестивала в памет на Георги Минчев "Цвете за Гошо" ще събере в Южния парк през уикенда много рок музиканти. 

В събота и неделя от 17 часа стартират концертите, ще пеят Валди Тотев, Васко Кръпката с “Подуене блус бенд”, Милена Славова, Развигор Попов, “Бараби блус бенд”, Звезди от “Ахат” и др. 

На страницата си във фейсбук Васко Кръпката разказа: 

Още когато Георги Минчев се пренесе в Отвъдното, си пожелах на гроба му да сложим една морена от Витоша. Един от първите му тв клипове, на Морените... толкова е трогателен, с балтонче и стара българска китара...пее си той „Снегът на спомена”, а по морените сняг... Някъде във времето, след това писах на Марина, сестра му за тази идея и нарисувах една морена и една китара на нея и тя се зарадва и ме ентусиазира съвсем...после и тя се спомина....Бог да ги прости...няма ги тук на грешната земя, но паметта е жива, песните ще живеят винаги...а ето я и Морената, 15 години по-късно...е търкаля се камъка...търкаля се, пък си легне на мястото...с малко помощ от вас приятели, Бате Гошо си има и Морена...с китара... 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови