Танцова школа ''Естрея'' отбелязва юбилей 20+1 в Зала 1 на НДК

OFFNews 12 май 2023 в 14:18 1600 0

Танцова школа Естрея

Снимка Естрея

Танцова школа "Естрея"

Танцова школа "Естрея" ще отбележи своята 21-годишнина с голям концерт, обяви основателката балета Румяна Кацарова. Тя обещава незабравимо шоу за всички, които посетят представлението на 20 май от 18:00 часа в зала 1 на НДК.

"Най-важното, което правим, е да учим децата на дисциплина, всеотдайност, труд, мотивация и отговорност. Развиваме техните двигателни способности, координация, въртеливост и ритмичност. Това става чрез упражнения, които на първо място са съобразени с възрастта и възможностите на децата и се практикуват с цел да изградят фигурата на един бъдещ стойностен артист", споделя Кацарова.

"На 20 май 2022 г. се навършиха 20 години от създаването на школата. По обясними причини във време на пандемия беше невъзможно организирането на събитие, което честваме на всеки 5 години, а именно юбилей. Тази година на 20 май сме обявили концерта под надслов ЕСТРЕЯ 20+1", коментира хореографът.

В шоуто ще има уникални костюми, светлинни ефекти, танцови композиции от различните жанрове на танцовото изкуство.

Танцова школа „Естрея” е създадена през 2002 година в читалище Никола Йонков Вапцаров - район Овча купел – София от Румяна Кацарова – възпитаничка на Националното училище за танцово изкуство в София и дългогодишна солистка на Ансамбъла на Българската армия.

В репертоара на балета има танци от всички жанрове на танцовото изкуство-модерен балет, характерни танци, хип-хоп и стрийт денс, съвременни танци и български танцов фолклор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови