Танцова феерия с класическа музика отбелязва Нова година в НДК

Солист на празничния новогодишен концерт ще бъде флейтистът Патрик Галоа

ОFFNews 04 септември 2018 в 12:20 2155 0

Традиционният финал на Новогодишния музикален фестивал на НДК тази година ще бъде отбелязан с празничния новогодишен концерт „Магията на танца“ на 1 януари от 18:30 часа в зала 1.

Танцова феерия с музика от Вагнер, Чайковски, Понкиели, Шостакович, Хачатурян, Хинастера, Маркес, Дворжак, Григ и др. ще завладее публиката в първите часове на новата година. Те ще бъдат споделени с най-добрите музиканти на столичните оркестри в лицето на Фестивалния симфоничен оркестър с диригент Маестро Емил Табаков, а солист на вечерта ще бъде флейтистът със световна слава – Патрик Галоа.

Галоа принадлежи към поколението френски музиканти, които правят изключително успешна международна кариера – той е солист- флейтист и диригент. На 21-годишна възраст е назначен за първа флейта в Националния оркестър на Франция под ръководството на Лорин Маазел. Галоа свири под диригентството на много известни диригенти, сред които Ленард Бърнстейн, Сейджи Озава, Пиер Булез, Карл Бьом, Ойген Йохум и Серджу Челибидаке.

Патрик Галоа е бил солист на големи оркестри в Европа и Азия, както и на водещи международни фестивали в Германия, Япония и Израел. Като флейтист, Патрик има предпочитания към съвременната музика и за него са посветени много нови творби. Голям приятел на България, Галоа с нетърпение очаква срещата с българската публика и своите колеги.

Маестро Емил Табаков, който е сред най-утвърдените български диригенти, дирижирал концерти на най-големите световни музикални сцени, ще излезе на сцената на НДК.

Маестрото е бил музикален директор и главен диригент на Симфоничния оркестър на Българското национално радио, на Симфоничния оркестър „Билкент“ в Анкара, на Белградската филхармония, на Софийската и Русенската филхармонии.

Билетите са в продажба на касите на Билетен център – НДК, както и онлайн на tickets.ndk.bg. Цените са от 25, 35, 45, 55, 65 и 80 лв. Има и 20% намаление от всеки ценови пояс за ученици, студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови