Световната реге легенда Алборози пристига за пръв път в България

ОFFNews 17 октомври 2016 в 15:19 6465 0

Алборози.

Световната реге легенда Алборози пристига за пръв път в България директно от Ямайка за концерт на 6 ноември в столичния клуб "Mixtape 5" заедно със своя Shengen Clan бенд.

Гостуването в София е по повод най-новия му албум "Freedom & Fyah", като по време на концерта италианецът с ямайска кръв ще изпълни и вечни реге химни като „Kingston Town“, „Herbalist“, „Still Blazing“.

Преди него на сцената ще излязат българските реге машини Zafayah и Friddim Steppaz, които ще нажежат атмосферата с огнен сет от първокласен авторски материал. Музиката между живите изпълнения ще е внимателно подбрана от друг реге двигател за територията на България, а именно Selector Lazy Face.

Събитието е за лица над 18 години, като вратите отварят в 20:00 часа, а шоуто започва в 21:00 часа. Първите 100 билета ще са на цена от 35 лв. в бар "Петък", а след това ще се вдигне на 40 лв. в мрежата на "Eventim". В деня на събитието ще струват 50 лв.

Алборози е един от основните виновници за разпространението на реге културата в световен мащаб редом с иконите – фамилия Марли. Определян като един от най-значимите реге артисти на световната сцена за всички времена, той е отговорен за възраждането на roots reggae жанра, както и rub a dub стила, който е силно застъпен в творчеството му.

Мулти-инструменталистът, специализирал се в китара, бас, ударни и пиано, изпълнява култовите си парчета пред стотици хиляди фенове по целия свят вече над 15 години. Работил е с имена като Кимани Марли, Abyssinians, Protoje, Etana и др.

"Албумът е доста концептуален – с голяма дъб насоченост, но и със захождания към дъбстепа и електронната музика в някои парчета. Регето е социална музика и съответно пея за политика, любов, но най-вече за свободата и огъня (Freedom & Fyah). В албума можеш да чуеш песни за свободата, но за да я достигнеш, трябва да минеш през огъня и точно поради този факт не мога да се правя, че всичко в този свят е прекрасно. Хората (включително и аз) обичат да се представят под добра светлина, но ако погледнеш малко по-внимателно, ще разбереш, че не всеки е това, за което се представя. В крайна сметка всички ние сме хора, всички правим грешки, и това са неща от живота", коментира изпълнителят.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови