Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Столична програма ''Култура'' организира безплатни обучения за писане на проекти за начинаещи

OFFNews 05 октомври 2022 в 09:32 1250 0

Култура

Снимка Дирекция „Култура“ на Столична община

Култура

Столична програма "Култура" обяви старта на новата си сесия за финансиране на културни проекти за 2023 година.

Новото тази година в програмата е, че в съдържателния и обхват са добавени приоритети, сред които клубни изяви на младежката музикална сцена - музикален ъндърграунд, дебюти, субкултурни и попкултурни музикални проекти.

По този повод е предвидено обучение, което е насочено към артисти/организации които искат да подобрят уменията си в писането на проекти, квалификацията си, да придобият нови знания и умения във връзка с подготовката и развитието на проектна идея. Обучението е специализирано и не покрива тематиката на информационните дни за кантдидатстване в актуалната сесия на Програма „Култура“, които Столична община организира ежегодно.

Модулите, които са предвидени в обучителните програми са:

·Кога да кандидатстваме с проект? Как да четем условията на програмите?

·Разликата между цели, дейности, резултати, въздействие.

·Как да представим проекта, така че да бъде разбрана идеята ни?

·Бюджетиране на проект.

·Важните детайли.

·Отчитане на проекта, мониторинг и оценка.

Обучението е насочено към артисти/организации, които искат да подобрят уменията си в писането на своите първи проекти проекти, да подобрят квалификацията си, да придобият нови знания и умения във връзка с подготовката и развитието на проектна идея. Могат да участват артисти или организации, които имат до три успешно реализирани проекта, подкрепени от финансиращи програми.

От Столична община съобщават още, че дните на обучение са 10, 11 и 12 октомври – от 10.00 до 16.00 ч. на пл."Славейков" №4, ет.4, Зала "Виктория"

Обучението ще се провежда в групи до 20 човека.

Срокът за записване е до 6 октомври. Участието в обучението е БЕЗПЛАТНО, но е задължително да се попълни електронно заявление на: https://forms.gle/1Fmzs8GVeQmxz2pi7. При попълване на заявката се избират възможните за участника дати.

На 7 октомври дирекция "Култура" ще изготви списъци с групите и ще уведоми всеки участник на имейл за датата, за която е записан.

Припомняме, че срокът за подаване на проекти, които ще кандидатстват за финансиране от Столична програма "Култура" е от 3 октомври до 11 ноември 2022 г., включително.

Проектните предложения се подават само по електронен път на сайта на Столична програма „Култура” https://kultura.sofia.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews