Столична библиотека излиза в парковете на София

OFFNews Последна промяна на 30 юли 2019 в 14:00 1609 0

И през това лято Столична библиотека за пети пореден път ще "отвори" летните читални в парковете на София, съобщават от институцията.

Събитията са част от инициативата "Зелени пътеки към библиотеката" - кампания за насърчаване на четенето и привличане на нова читателска публика. Тази година ще има читални и парковете в "Дружба 1", "Младост 3" и Градската градина. 

От началото на кампанията са раздадени над 4 хиляди безплатни читателски карти, а посетителите са били над 8 хиляди, се посочва в информацията.

Любителите на книгата ще могат да се възползват от възможностите на мобилната библиотека - Библиобус, която разполага с над 1500 тома от най-новите книги художествена, научно-популярна и детска литература от съвременни и класически български и чуждестранни автори.

Продължава вече традиционната инициатива за "споделени " книги. Посетителите ще могат да вземат интересна нова или да оставят вече прочетена книга на специално поставените места в парка.

В летните библиотеки ще се включат поетите Георги Гаврилов, Мирела Иванова, Петър Чухов, Иван Христов, Иван Ланджев, Илиана Илиева, Кристин Димитрова, Иван С. Вълев, Виолета Кунева, Теодора Тотева, Лъчезар Лозанов, Марин Бодаков и Бойко Ламбовски, и музикантите Карел Маринович.

За децата също има предвидени забавления - музика, куклен театър, съобщават организаторите.
Всички желаещи ще могат да получат безплатна едногодишна читателска карта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови