Стартират кастингите за Piraeus Battle of the bands на Midalidare, Rock In The Wine Valley

8 банди забиват на 2 май в Rock It в София

OFFNews Последна промяна на 27 април 2017 в 13:20 2864 0

Стартира заключителният етап от Piraeus Battle of the bands на Midalidare, Rock In The Wine Valley. 23 банди ще се борят, за да свирят на една сцена с W.A.S.P, Gotthard, Doro и Dirkschneider. Първият кастинг ще се проведе на 2 май в столичния клуб Rock It. Пред журито в състав Митко Кърнев, Звезди и Аура ще забият бандите – Absolute, Downfall, Dreg starz, Rare Breed, Revival, Voltage, Der Hunts и Fragments Of Existence. Всички желаещи да чуят и подкрепят групите са добре дошли от 19:30 часа.

Останалите кастинги ще се проведат, както следва:

3 май, Пловдив - клуб „Polinero”, начало 19:30. Групите, които ще свирят там са: Different Highway, Ivory Twilight, Mixed up, Steelers, Enthronement и Seconday.

4 май, Стара Загора - клуб „Drums”, начало 19:30. Групите, които ще свирят там са: Fat White Chiefs, Forgot the ten, Stokholm и Terravore.

5 май, Варна – клуб „Varna Live Club”, начало 20:30. Групите, които ще свирят там са: Bendida, Headmaster, Painout, Out of tune и Drive Your Life

За Piraeus Battle of the bands

43 групи заявиха желание да участват в конкурса Piraeus Battle of the bands, който е част от Midalidare, Rock In The Wine Valley. 23 от тях покриха всички зададени критерии и бяха подобаващо оценени и допуснати до полуфиналния етап на конкурса, който е живо изпълнение. Журито ще има тежката, но приятна задача да избере минимум 2 от групите. На 9 юни спечелилите групи от България и други страни ще се борят за вота на публиката и честта да закрият вечерта на 10 юни броени минути след хедлайнера - Gotthard. Освен адреналин и положителни емоции бандата победител ще получи добър старт в музикалния бизнес със запис в професионално звукозаписно студио и ваучер от музикален магазин на стойност 1000 лв.

„Midalidare, Rock In The Wine Valley” ще се проведе на 9, 10 и 11 юни 2017-а година. Билетите са в продажба в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, THE MALL, Книжарници Ориндж, Офис 1, Билетен център на НДК, Технополис, Български пощи, както и на място в Мидалидаре. Цените на билетите за целия фестивал са:

- 70 лева (редовна цена) - до 31 май 2017г.

- 80 лева (last minute) - от 01 до 11 юни, 2017г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови