Среща с Дядо Коледа и забавления за малки и големи в НИМ

ОFFNews 18 декември 2015 в 18:45 2980 0

НИМ.

Националният исторически музей кани всичи деца, ученици и техните семейства на Игнажден, неделя, от 11:00 часа, и на 21-и, понеделник, от 11:00 часа на Предколедна празнична „олелия”.

Малките посетители на музея ще могат да се включат в изрисуването и изписването на най-дългото музейно писмо до Дядо Коледа с пожелания за всички деца по света; да си изработят сурвачка или коледна играчка; да се запознаят с тайните на керамиката и грънчарското колело; да участват в конкурс за „най-страшна/весела маска“; да посрещат рано-рано Дядо Коледа – пристигнал специално за тях и донесъл чувал с подаръци, напълнен от неговите помощници – сътрудниците на ТЕХЕМ, НЕСТЛЕ и Издателство „Миранда“.

На 21 декември програмата представя как различните народи по света празнуват и включва: музикално-танцови композиции, стихчета, изпълнени на руски, арабски и фарси езици; български, ромски и китайски песни; ревю на празнични прически и облекла.

Ще има кулинарен щанд и организиран предколеден базар, подготвени от учениците на професионалните гимназии по туризъм; полиграфия и фотография; аудио, видео и телекомуникация; механоелектротехника; облекло; текстил и моден дизайн; фризьорство и козметика; селско стопанство. Възпитаниците на Националния дворец на децата са подготвили атракционни фокуси и магнетични номера. В проявата ще вземат участие представителите на БЧК и Сдружение „Азбукари”.

Малки и големи могат да видят и новооткритата изложба „Рождество Христово”, посветена на народните обичаи, свързани с честването най-почитания християнски празник.

Входът за детските празници е свободен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови