Спечели двойна покана за откриващия танц на One Dance Week

OFFNews 14 октомври 2015 в 14:20 1531 0

Снимка Yassiek, Alberto Bañares, Jesús Robisco

"Животно".

OFFNews и One Dance Week дават възможност на двама от вас да спечелят двойна покана за откриващия танц "Животно" на компания Daniel Abreu на фестивала на 17 октомври в залата на пловдивския Дом на културата “Борис Христов”.

Само отговорете на въпроса: Колко международни хореографски творби ще представи тазгодишното издание на фестивала?

Отговорите си може да дадете под новината във Фейсбук или като коментар в сайта ни, като за втория начин е необходимо да включите в полето за коментар (не за имейл) и своята електронна поща, за да се свържем с вас.

Победителите ще бъдат обявени в петък следобяд в сайта ни.

"Животно" е хореографска творба, която ни потапя в енигматична атмосфера от натрупващи се една върху друга картини и сцени на физически и емоционални реакции и екстремни ситуации, в които се активира инстинктът. На сцената се разгръщат образи, разказващи за любов, емоционално уединение, борба, успокоение. Разиграват се действия, ситуации, реакции и взаимоотношения, които са свързани с идеята за животинското, налично във всяко човешко същество, и инстинкта за оцеляване. Интензивната енергийна, движенческа и визуална среда пресъздава непредсказуемия, реактивен свят на импулсите. Тук отново се случва характерното за стила на компанията смесване на танц и екшън, които се преплитат, движейки се около текстовете на Марина Вайнер.

Създател на този въздействащ спектакъл е хореграфът Даниел Абреу, носител на множество международни награди. Той създава компанията през 2004 г., представила до момента над 30 спектакъла в Европа, Америка и Азия. Основна посока на работата ѝ е използването на физическия инструментариум на тялото като средство за превеждане на поетиката на ежедневния живот в сценични образи.

Ако не сте сред печелившите, може да си купите билет на цена от 10 лв. в мрежата на Eventim, а за онези, които искат да станат част от всички събития на One Dance Week, има специален Фестивален пас на цена от 40 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови