Сниманият у нас “Септември в Шираз” с Ейдриън Броуди и Салма Хайек с премиера в Торонто

ОFFNews 14 септември 2015 в 16:43 8916 0

На 15 септември по време на международния филмов фестивал в Торонто ще бъде световната премиера на филма с участието на Ейдриън Броуди и Салма Хайек “Септември в Шираз”.

Проектът е изцяло изпълнен в България, във филмово студио “Ню Бояна” – пре-продукция, продукция и пост-продукция. За финалното звуковото ремиксиране у нас дойде един от най-добрите звукови ре-миксъри в света – Гари Буржоа, работил с Майкъл Джексън и Ролинг Стоунс, с над 300 проекта зад гърба си, сред които “Островът” и “Капитан Америка”.

Сюжетът на “Септември в Шираз” е базиран на истински събития и разказва историята на светско еврейско семейство по време на ислямистката революция в Иран и неговото героично пътешествие към бягството от тиранията, която превзема страната.

Снимачният период е 30 дни през лятото на миналата година, а в екипа участват около 140 български кино професионалисти. На екрана ще видим и редица наши актьори – Ованес Торосян, Владимир Михайлов, Велислав Павлов, Георги Златарев, Ирмена Чичикова, Николай Сотиров и др.

Австралийският тандем - режисьорът Уейн Блеър и операторът Уорвик Торнтон, избират реалистичен подход към филма и снимат по-голяма част с камера от ръка.

“Искаха светът, който заснемат да има автентично, истинско усещане. Това беше голямо предизвикателство, тъй като все пак ние бяхме в София, а не в Техеран”, разказва един от продуцентите Лес Уелдън.

“Септември в Шираз” е първият международен проект с постпродукция, изцяло завършена в България, във филмово студио “Ню Бояна”.

“Значението на този факт е голямо, не защото сме имали съмнения дали ще се справим, а защото това показва на света, че можем да произведем високо качество филм, с български таланти и технически екип. “Септември в Шираз” се получи чудесен филм и сме щастливи, че ще бъде показан на филмовия фестивал в Торонто”, обобщава Уелдън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови