Quantcast

СЕМ иска дебат за посланията в песните след скандала с "Видимо доволни"

Ивайло Анев Последна промяна на 22 октомври 2014 в 13:41 6832 8

Има някаква граница, която не бива да се преминава. С тези думи председателят на Съвета за електронни медии доц. Георги Лозанов коментира пред bTV казуса с песента на Криско и Мария Илиева „Видимо доволни”, който ще бъде разгледан от медийния регулатор.

Изпълнителите вече излязоха с гневно писмо срещу реакцията на СЕМ.

„Цинизмите не са пряко забранени от закона, въпросът е посланието на песента да не е опасно за моралното здраве на децата, например да не създават към секса усещане, че е сфера само на материална облага", коментира Лозанов.

Той подчерта, че интернет е активна медия, „докато телевизията те намира в собствения ти дом" и затова ефирните радио и ТВ станции трябва да се съобразяват.

Шефът на СЕМ допълни, че има нови европейски критерии за защита на децата, които предполагат много сериозни санкции. По думите му, преди „Видимо доволни" са били санкционирани много други песни, сред които такива на английски и чалга.

Лозанов подчерта, че към момента съветът е подложен на натиск, като в същото време е необходим дебат за съдържанието на песните, тъй като в момента „чуваме само оплакванията на индустрията".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.10 2014 в 12:44

Извинявайте ама какво ви пречи тая песен???Като не ви харесва не я слушайте или не позволяяайте на децата си да я слушат....пуснете им планета тв и нека да гледат да се образоват....Не стига че хората се трудят да постигнат нещо ами дай да ги плюем и хулим...Всеки е свободен да избира каква музика да слуша следователно това че на вас не ви харесва не означава че никой не трябва да слуша тази музика

22.10 2014 в 16:02

Мисля, че подобна цензура е глупаво начинание.
Даже се чудя, дали тези двамата от снимката не са си издействали нарочно подобен бан, та зорлем да се шуми около тях.
Допускам, че има и хора на които има харесва - нека си ги слушат.
И без СЕМ да реши да ме опази от 'музиката' съм ги игнорирал.

22.10 2014 в 15:45

в медийната среда има и много по-вулгарни песни, за които обаче нито дума.
Оставяме на страна, че парчето си има своите музикални аргументи, достойни за почитателите на подобен стил музика.
Да, става дума за свободата на словото и за предразсъдъци!
Интересно, че никой от цензуриращите не се впечатлява от сцени с убийства, кръв, насилие, и които буквално ни заливат отвсякъде, а излизат на барикадите при вида на две хубави дупета и мисълта за малко секс.

22.10 2014 в 15:29

Интересно ми е какво мисли доцента за пеещия Курви Сбогом на една сцена с деца. Също ми е интересно какъв точно нАучен труд го е направил доцент. Инак че дриско е рядък дрисък е ясно....

22.10 2014 в 15:23

Ох, сега станах 10081294-ия гледал песента.Само за да имам и аз мнение :). По-нецензурните неща само я доразвалят. Порното ми стои по-естетично от това. А децата ни са обръгнали на всичко...ще се справят. Но Криско - за пръв и последен път ми е да го чуя доброволно.

22.10 2014 в 14:21

Първото го няма без второто. Уви... и аз не харсвам Дриско, но другото е по-важно

22.10 2014 в 14:12

До Отврат. Никой не ограничава свободата на словото. Това което трябва да се ограничи е простотията в ефир! Иначе който каквото си иска да говори и пее, ако е нецензурно, поне да е след 22ч.

22.10 2014 в 13:47

Заради една дебилия да ограничиш свободата на словото... типично по нашенски. Електронни милиционери :)