Сър Елтън Джон каза ''Сбогом!'' на публиката

OFFNews 10 юли 2023 в 11:45 1503 0

Сър Елтън Джон

Снимка БТА/АП

Сър Елтън Джон

Сър Елтън Джон сложи край на кариера. В събота вечерта той се сбогува с милионите си фенове с думите, че те ще останат "в главата, сърцето и душата му".

Неговото маратонско прощално турне завърши в Стокхолм с един от големите му хитове - Goodbye Yellow Brick Road.

76-годишният певец е носител на пет награди "Грами" в своята грандиозна кариера, продължаваща 50 години и включваща близо 4600 концерта по целия свят.

"За мен беше живот да свиря за вас, а вие бяхте абсолютно великолепни", каза той на публиката в шведската Tele2 Arena.

Елтън Джон отдаде емоционална почит на сегашната си група и екип, някои от които са на турнета с него от много години. "Те са наистина невероятни", каза той, "и са най-добрите, казвам ви, най-добрите".

Той започна шоуто си с Bennie and the Jets и продължи да изпълнява много други хитове, сред които Philadelphia Freedom, Tiny Dancer, Rocket Man и Candle in the Wind.

Турнето му Farewell Yellow Brick Road започна в Северна Америка през 2018 г., а това беше втората вечер, в която той свири в Стокхолм. Турнето обхвана целия свят - той свири пред повече от шест милиона фенове, а едно от най-значимите събития беше участието му като хедлайнер на фестивала Гластънбъри миналия месец.

Този концерт привлече една от най-големите множества в историята на фестивала и милионна британска телевизионна аудитория.

Концертът му в Стокхолм включваше видеопослание от Coldplay, които по същото време изнасяха концерт в шведския град Гьотеборг.

Към края на този грандиозен финал Елтън разказа на публиката за своите "52 години чиста радост от свиренето на музика". Той потвърди, че "никога повече няма да прави турнета", но може да направи "еднократно нещо" в бъдеще. Сега ще се посвети на семейството си. "Заслужил съм го", каза той.

Той посвети песента си Don't Let The Sun Go Down On Me на своята група, екипа и семейството си.

Концертът продължи повече от два часа.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки