"Рейс" на Сатирата с награда на световния фест на комедията в Македония

ОFFNews 29 юни 2016 в 15:54 3371 0

Снимка от "Рейс".

Постановката „Рейс“ на Сатиричния театър получи голямата награда – Гран при – за най-добро представление на Третия международен фестивал на комедията „Гола месечина“ в Скопие, Македония.

Режисьор на спектакъла по текстове на Стратиев е проф. Здравко Митков, а сценографията е дело на Петър Митев. „Рейс“ се състезаваше с още седем представления на театри от Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина.

Преди да спечели Гран при в Македония, спектакълът с участието на Тончо Токмакчиев, Мартина Вачкова, Александра Сърчаджиева и другите звезди на Сатирата, беше селектиран в конкурсните програми на международните фестивали „Варненско лято“ и „Друмеви празници“ в Шумен.

През септември спектакълът ще участва и на фестивала „Сцена на кръстопът“ в Пловдив.

На 30-ти юни – четвъртък, сатиричната комедия „Рейс“ гостува на публиката в Бургас. Спектакълът ще се играе от 19:00 часа в Дома на нефтохимика. С този спектакъл Сатирата закрива сезона си преди лятната ваканция на театъра.

Дни преди това пиесата на Сатирата беше избрана да открие Международния фестивал на комедията в Скопие, където беше аплодирана от над три хиляди души на открито.

Освен Гран при за най-добър спектакъл тричленното жури раздава награди в още три категории– за най-добра режисура, мъжка и женска роля.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови