Рашидов с награда за "упорство, търпение и добро управление"

ОFFNews 24 юни 2015 в 14:42 6700 1

Снимка БГНЕС

Вежди Рашидов с Лили Иванова.

Министърът на културата получи награда "Сребърен гвоздей" заради своите "упорство, търпение и добро управление", съобщиха от МК.

Наградата му е била връчена от председателя на журналистическия борд на Медийна група "България холдинг".

"Напоследък не съм получавал награди. Трогнат съм, но винаги съм споменавал една поговорка: "Безплодните дървета никой не ги брули". Факт е - имаме дом за европейската култура, имаме музей - това е най-важното. Съпоставяме се с европейските художници. Имаме произведения - по-добри от техните, но по-малко популярни. Ние сме малък, но талантлив народ, трябва да се гордеем с това", заяви Рашидов.

Това се случи в Националната галерия "Квадрат 500" по време на раздаването на наградите "Къща на годината" на списание "Идеален дом",

Министърът на културата връчи на победителя - арх. Александрина Ненкова - преподавател в УАСГ, малката пластика "Сребърен гвоздей", изработена специално за конкурса от скулптора Петко Арнаудов. Тя е отличена при сериозна конкуренция за мезонет, който приютява семейство с три деца в сграда в полите на Витоша.

Второто място в категорията "Частно жилище" бе за младия архитектурен екип на "3К студио" за къща в селище от затворен тип, а третото - за арх. Петко Колев - за апартамент с изчистена съвременна визия. Първата награда в категорията "Малко жилище" отиде при дизайнера Енрико, а най-много точки в онлайн-гласуването за обществен интериор спечели дизайнерът Кирил Станев за "Бюти и СПА студио във Велико Търново".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!