Рапърът 21 Савидж задържан от имиграционните власти в САЩ

OFFNews 04 февруари 2019 в 14:47 2561 0

Рапърът 21 Савидж е бил задържан от имиграционните власти, тъй като е просрочил пребиваването си в САЩ с повече от десетилетие, съобщава Би Би Си.

Изпълнителят с рождено име Шая Бин Ейбрахам-Джоузеф е арестуван рано в неделя в района на Атланта. Той заживява в САЩ през юли 2005 година на 12-годишна възраст, но не е напуснал след изтичането на визата година по-късно.

Говорител на Имиграционната и митническа служба заявява, че 21 Савидж е задържан и тече процедура по депортиране. Според властите той е не американски, а британски гражданин.

През 2016 година в интервю за списание Fader рапърът разказва, че за пръв път вижда оръжие на осем години, въпреки че в статията не се посочва къде точно се е случило.

26-годишният Савидж е цитиран да казва, че е бил изключен от училище в Атланта на 12-13 години за това, че е носил оръжие в клас.

„Цялата му публична личност е невярна", казва говорителят на Имиграционната служба.

Според източници на Би Би Си рапърът е бил задържан в Джорджия преди по същата причина, а през 2014 година е обвинен в притежание и употреба на наркотици.

Адвокатката на рапъра казва, че правният му екип работи за изглаждане на недоразумението, и отбелязва, че 21 Савидж е пример за подражание, който подпомага непривилегировани младежи.

Рапърът наскоро издаде албума "I Am > I Was", с който покори върха в престижната класация Топ 200 на "Билборд".

21 Савидж е с две номинации за водещите музикални награди Грами, които ще бъдат раздадени на 10 февруари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл