"Q-Check" в ефира на "Хляб и мармалад"

Борислава Славова 22 октомври 2012 в 14:03 4192 1

Снимка: Facebook
Снимка: Facebook

Тази вечер гости в предаването "Хляб и мармалад" на Румен Янев ще бъдат едни от най-яростните противници на чалгата - музикантите от група "Q-Check".

Вече пета година те успяват да забавляват феновете си с иронизиращите си текстове, усмиващи поп-фолк културата и нейните представители в България. Едни от най-популярните парчета на бандата са „Поп-фолк звезда“ и „Чакараци“. Голяма част от творчеството им е трансформация на поп-фолк хитовете в ъндърграунд звучене. Кавърите на песните „Доко, доко“, „Телефони“ и „Шопската салата“ са ярък пример за това.

Група "Q-Check" определя стила си като „коктейл от пънк, реге и фолк“. В състав Лъчезар Мъ-фака (вокали, ритъм китара), Орлин Бранджаков (бас, вокали), Марин Лашев (барабани), Роза Атанасова (вокали) и Георги Михайлов (китара) всички те често са подкрепяни от един друг музикант Сърмата Хари.

Не са малко и участията на бандата във фестивали и медии. Освен многобройните концерти в столичните клубове музикантите разтърсват публиката и на по-големи сцени, като тези на Спирит ъф Бургас и Арена Армеец, където групата подгряваше американците от Red Hot Chili Peppers.

Тази вечер група "Q-Check" ще подгрее слушателите на Офроуд радио по време на предаването "Хляб и мармалад". Началото е точно в 19 часа.

Записът от предаването може да чуете ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!