Пустинни подводници и култ от фанатици на концерта на Tuber на 21 май

OFFNews 11 май 2016 в 15:55 1930 0

Гръцките инструментални сайкъделик подводничари – Tuber, идват в София за общ концерт с надигащият се роден култ ТДК по покана на „грешния организатор”. Концертът ще се състои на 21 май 2016, събота, в столичния клуб "Mixtape 5".

Tuber са сформирани в началото на 2010 в Сяр, като още юли същата година Янис, Никос, Парис и другият Янис издават едноименния си EP дебют с експедитивност, достойна за възхищение. През декември 2013 независимото им издание е последвано от дългосвирещата спейс рок медитация "Desert Overcrowded".

Инструменталният пустинен рок на Tuber можете да чуете или свалите от този сайт. Групата вече е в челните редици на най–желаните гръцки изпълнители за западните desert/stoner/underground рок фестивали. Освен на Wrong Fest, през 2015 групата свири и на Freak Valley Festival, Lake of Fire, а в момента групата прави и поредното си европейско турне, чиято последна спирка преди вкъщи е София, България.

Преди гърците ще забиват ТДК, които се самоопределят като представителна извадка на социалния експеримент, наречен “преход”. Музиката на групата е комплексна композиция, която смесва пустинното с планинското. В някои от песните се чува силно заложената основа на българската народна музика, докато в други се усеща дезърт хватката на стоунър рока. Текстовете на песните са изцяло на български, като тук се долавя и воевското ню-уейв влияние.

Ограниченото количество от 200 билети, които засега струват. 10 лв. можете да откриете в онлайн тук и тук. В деня на концерта ще струват 13 лв. и ако останат на място, ще са 15 лв. Длъжни сме да кажем, че повече от половината билета вече за изкупени.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!