Тежкият метъл среща Йохан Себастиан Бах в София на 12 май

ОFFNews 10 май 2016 в 19:49 3219 0

На 12 май в столичния клуб "Mixtape 5" ще се сблъскат два мощни и красиви музикални стила - класиката и метълът.

Това ще се случи от 20:00 часа, когато компания на Йохан Себастиан Бах ще правят малко твърда жица и двойни каси в изпълнение на немците от Haggard.

Това най-общо е описанието на изкуството, което майстори многобройната формация от Мюнхен. Техните албуми съчетават изтънчеността на класиката (чело, флейта, обой, арфа, цигулка съчетани с фини женски вокали) с железните китарни рифове, твърдите мъжки вокали и типичната грубоватост на метъл бандите.

Ако не сте били на техен концерт, а сте фен на тази музика или просто би ви било интересно да видите едно добре сработено множество музиканти на една сцена (обикновено излизат между 10 и 20 души на сцената - в зависимост от текущия състав на групата) - то задължително трябва да посетите концерта им в България.

При последното си посещение у нас през далечната 2010 г. Haggard свириха в пловдивския летен театър "Бунарджика" заедно с Пловдивската филхармония. Нямаше нито един фен, който да си тръгне разочарован от това невероятно преживяване.

Именно затова новината за сегашния им концерт оживи феновете на симфоничния метъл и запали много, които все още не са ставали свидетели на този феномен на живо.

Двучасовият сет и специалната конструкция на сцената, приготвена за Haggard, гарантират едно незабравимо шоу и силно изживяване, което не трябва да се пропуска.

Самият концерт започва в 21:30 часа, въпреки че вратите ще бъдат отворени от 20:00 часа. 

Билети за шоуто, организирано от "Firestorm Productions", може да си намерите в мрежата на Ticket Logic и онлайн срещу скромната сума от 35 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови