Прощаваме се с оперната прима Христина Ангелакова

OFFNews 23 май 2018 в 06:12 4207 1

Днес е поклонението пред голямата оперна прима Христина Ангелакова. То ще се състои от 10 ч. в централното фоайе на Софийската опера и балет.

Опелото е от 12.30 часа в църквата „Света София“, а погребението – от 15 ч. на Централните софийски гробища, в Алеята на творците.

Христина Ангелакова е родена на 29 октомври 1944 г. в Исперих. Напусна ни на 20 май на 73-годишна възраст. 

Ангелакова е певица с изключителен талант, велика артистка, покорила с гласа си най-престижните световни оперни сцени, пяла под палката на най-големите диригенти, партнирала си с оперните величия на 20-и век. Всеотдаен педагог, взискателен ръководител, непримирима срещу несправедливостта и посредствеността, вдъхновен и изпълнен с енергия творец, подкрепящ сърцато младите таланти, както и новите провокативни и нестандартни идеи.

Христина Ангелакова бе обичан вокален педагог, който завинаги остана свързан със своите ученици. Отдадена на операта, тя влагаше своите енергия и талант в грандиозни проекти, остави незабравима следа с неуморния си стремеж да утвърждава и да възпитава висока музикална естетика и вкус.

Нейната най-голяма гордост и свидна рожба през последните години бе Международният музикален фестивал „Моцартови празници“ в Правец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!