Препоръчваме ви: Трите най-големи фолклорни формации с грандиозения спектакъл "Нощ на ансамблите"

OFFNews Последна промяна на 02 май 2018 в 10:15 2326 0

Днес ще бъдепредставен грандиозния спектакъл "Нощ на ансамблите" в зала 1 на НДК. Трите най-големи български ансамбъла – "Филип Кутев", "Тракия" и "Пирин", ще се впуснат в незабравимо фолклорно надиграване.

Трите емблематични състава отново ще излязат на една сцена, за да покажат заедно красотата на българския фолклор, като този път ще изненадат многобройните си почитатели с нови изпълнения и пролетно настроение.

По време на хитовия танцов и музикален спектакъл на 2 май в зала 1 на НДК ансамблите ще представят над 20 изпълнения, сред които: "Шопско хоро" ("Филип Кутев"), "Гергьовден" ("Тракия"), "Пролетни песни и игри" ("Пирин"), "Мълчаното" и "Арамии" ("Филип Кутев"), "Добруджанска танцова импресия" ("Тракия"), "Гайда" ("Пирин"), "Кожильо" ("Филип Кутев"), "Звонче дрънка" ("Пирин"), "Ой, море, кавали" ("Тракия") и много други.

Събитието е единствено по рода си и събира над 150 души – танцьори, певци и музиканти, които създават незабравимо почти тричасово шоу.

В традиционната вече "Нощ на ансамблите" участниците сменят различни костюми от всички фолклорни области на България и излизат на сцената в няколко поредни надигравания, за да изиграят общо хоро на финала. За първи път трите ансамбъла се събират на една сцена в рамките на "Салон на изкуствата" през май 2002 г. по идея на Христо Друмев, тогава директор на НДК.

"Нощ на ансамблите" се радва на изключителен интерес и препълнени зали след миналогодишното издание и турнето в София, Варна и Пловдив през ноември 2017 г. За безспорния успех на спектакъла говори фактът, че и тази година има дати в морската столица (Варна, 6 октомври, Зала Конгресна) и в града под тепетата (Пловдив, 7 октомври, спортна зала С.И.Л.А.).

Билети за спектакъла "Нощ на ансамблите" се продават на цени от 15 до 40 лева – в ticketportal.bg, в Билетния център на НДК, както и в мрежата на "Тикетпортал" в цялата страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X