Препоръчваме ви: 'По действителен случай' на Роман Полански на открито

OFFNews 06 август 2018 в 00:44 3215 0

Тази вечер от 21.30 часа в културен център "Г-8" може да разпуснете след напрегнатия работен ден с хубав филм.

В двора на културния център ще бъде прожектиран психотрилърът на Роман Полански "По действителен случай".

Той е създаден по едноименния роман на Делфин дьо Виган, която нашумя у нас с драматичната автофикция „Силна е нощта”. Делфин дьо Виган разказва историята на писателка, обзета от смущение заради неочаквания си успех. Един ден тя се запознава с красивата и властна Л., двете постепенно се сприятеляват, но от приятелка и утешителка Л. се преобразява в демонична фигура и обсебва живота на писателката.

Филмът на Полански е провокативен разказ-мистификация в стила на Стивън Кинг и вече разбуни духовете в средите на критиката. 

Сценарият е дело на Оливие Асайас („Личен купувач”, „Облаците на Силс Мария”) и Роман Полански („Горчива луна”, „Пианистът” „Деветата порта”), оператор е Павел Еделман („Пианистът”, „Катин”). Главните роли са поверени на френската актриса Еманюел Сене, съпруга на режисьора, и Ева Грийн („Мечтатели”, „Казино Роял”) – двете представляват умопомрачителен тандем. През 2017 г. „По действителен случай” спечели наградата ФИПРЕСИ на международната критика от филмовия фестивал в Стокхолм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови