Препоръчваме ви: 'Планината Чирчео' в театър Азарян

OFFNews Последна промяна на 08 юни 2018 в 05:10 1798 0

Днес от 20:00 часа в театър Азарян ще се постави балетът "Планината Чирчео", който е в копродукция с френския национален театър за танц „Шайо“. 

Планината Чирчео в Италия при Тиренско море е митично пространство, в което Одисей и неговите спътници се изправят срещу магьосницата Цирцея. Способността й да преобразява хората и променящите се води на морето са основен източник на вдъхновение на ФабрициоФавале. Девет забележителни танцьори потъват в мистично пространство и се завихрят в чувствен, хипнотичен танц.

В неопределеността между съзнанието и фантазията, деня и нощта, те сякаш проговарят на езика на бурното море. ФабрициоФавале и Андре Дел Бианко създават на живо въздействащи звукови и визуални ефекти с промени в осветлението, цветовете и плътността на атмосферата. Те привнасят различни естествени елементи като вулканични останки, ледени блокове, скали, животински фигури и пораждат образи, които пресрещат световете на архаиката и високите технологии.

Наричат италианския танцьор и хореографФабрициоФавале „поет на танца“. През 2011 г. той е удостоен с Почетен медал на президента на Италия за хореографски талант. Неговата компания„Ле Супличи“ гостува на престижни форуми, сред които са Венецианското биенале, Единбургския фестивал и Международното танцово биенале в Лион.

Продукцията се представя с подкрепата на Министерство на културата и културното наследство, Област Емилия - Романя, Фонд за танц/ Област Емилия - Романя и Италианския културен институт в София.

Препоръчваме ви още:

Кино

Днес от 15:15 часа в Дом на киното ще се прожектира "Убийството на свещения елен".

Още за филмът можете да намерите ТУК

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови