Препоръчваме ви: Нощ на литературата 2018

ОFFNews 09 май 2018 в 00:14 2273 0

За седми пореден път България ще бъде част от четящите в цял свят страни, като се присъедини към събитието Нощ на литературата.

И тази година изборът е голям и слушателите трябва предварително добре да обмислят маршрута си, защото ще имат възможност да чуят австрийска, унгарска, белгийска, английска, португалска, испанска, датска, нидерландска, българска, френска, немска, ирландска, италианска, македонска, полска, румънска, шведска, швейцарска, словашка или чешка поезия и проза.

В Нощта на литературата на всеки половин час известни личности четат откъси от книги на европейски автори в превод на български език. Това се случва едновременно в т.нар. „читателски гнезда“. Във всяко от гнездата се чете от една книга.

Всеки слушател има възможност да събира печати от „читателските гнезда“. В края на Нощта в 21,45 ч. в A hub (ул. „Христо Белчев“ 3) всички, получили поне пет печата, могат да участват в томбола. Изтеглените победители могат да получат за награда една от четените книги.

Освен в София се чете в десетки европейски градове, в България се включват още Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Пазарджик, Перник, Пловдив, Русе, Стара Загора, Шумен.

Вижте къде ще можете да се насладите на литературно четене тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!