Препоръчваме ви: Джаз кавъри на любими песни от Postmodern Jukebox

ОFFNews Последна промяна на 15 май 2018 в 00:08 2414 0

Ненадминатата ретро сензация Postmodern Jukebox на Скот Брадли идва за трети път в България.

Днес от 20:00 часа на сцената на зала 1 на НДК формацията ще атакува българските фенове с нова доза суинг, джаз и кавъри на свеж ретро глас.

PMJ генерира огромен успех в социалните мрежи, които остават единствения им канал за промотиране. Доказателствата са достатъчно красноречиви: PMJ имат космическите 500 милиона гледания и над 3 милиона последователи в YouTube.

Успехът на PMJ безспорно се дължи на неговия създател и основен двигател Скот Брадли. Роденият в Лонг Айланд Брадли е израснал и възпитан с вкус към суинг и джаз стандартите. Получава класическо музикално образование, но бързо разбира, че не може да изрази таланта си в неговите рамки. Така се ражда идеята да съчетае традициите и съвремието по един нов и неочакван начин.

Талантливият американец използва езика на музиката да докаже по свой начин максимата, че новото е добре забравено старо. Той избира хитове от 21 век и ги преобразява в традициите на джаза, ирландския фолк, рагтайма, суинга и кабарето. „Публикувах първия си видеоклип през 2009 година“, спомня си Брадли „Тогава нямах пукната пара и живеех в Куинс“.

Идеята е проста – най-големите хитове от 21 век и края на 20 век, преработени в традициите на джаза на 20-те, ирландския фолк, рагтайм и суинг и дори ретро кабаре. В свои интервюта Скот Брадли споделя, че не съществува песен, която да не може да „състари“ с изключение на парчетата, които в оригиналния си вариант притежават нещо ретро.

Заснема първите видеоклипове на кавъри в... своето мазе. Оригиналният му подход бързо привлича не само цветна палитра от музиканти и съмишленици, но и вниманието на медиите и публиката. Скоро нарастващото количество последователи онлайн се изравнява с публиката на концертите им, а бандата избира името си - Postmodern Jukebox. Машината на времето PMJ започва да работи на пълна скорост през 2012 година.

Всяка песен идва със собствена стилистика, инструменталисти и певци. Момчетата са с тиранти, карета и костюми. А неустоимите дами допълват божествените си гласове и стопроцентов сексапил със зашеметяващи винтидж тоалети, прически и грим.

Над 70 таланта до този момент са участвали в клиповете, албумите и концертите им - голяма част от тях са финалисти в големи риалити формати като Amеrican Idol, например.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X