Предстои седмо издание на 'Алея на книгата' в София

OFFNews 09 септември 2019 в 15:31 1831 0

Седмото издание на „Алея на книгата“ започва от утре в столицата. Шатрите на издателите вече са подредени по пешеходната част на бул. „Витоша“. До неделя над 70 издателства ще очакват читатели в 23 шатри от 10 до 8 вечерта всеки ден. Освен това ще има богата културна програма, включваща премиери на книги, срещи с автори, музикални събития, работилници за деца.

Пред БНР Десислава Алексиева - член на Управителния съвет на асоциация „Българска книга“, които са организатори на Алеята на книгата, разкри, че различното тази година ще бъде рекордният брой участници – над 70, включително изключително богата културна програма.

„Ще има и проверка на грамотността заедно с Института по български език на БАН, в която възрастни и деца ще могат да проверяват своята грамотност, както и да получат стикер за грамотно писане“, каза тя

Алеята е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. и  ще продължи до неделя, 15 септември, с работно време всеки ден от 10:00 до 20:00 ч.

Официалното откриване ще се проведе на 10 септември от 17:00 ч. в Литературния кът на събитието (до паметника на Алеко Константинов) с участието на Джаз формация „София“. Там гостите на Алеята ще могат да гледат богата културна програма, включваща премиери на книги, срещи с автори, издатели и преводачи, игри и работилници за деца. Достъпът до програмата е свободен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови