Представят първата по рода си книга, посветена на българските исторически следи в чужбина

„50 места от българската история отвъд България“ - една книга за малко познатите места с огромно значение за нашата история

ОFFNews 13 юни 2017 в 14:14 6694 0

На 19 юни от 19.00 часа „Sofia live club“ ще стане домакин на представянето на първата по рода си книга, посветена на значими за историята ни обекти, намиращи се извън границите на страната ни - „50 места от българската история отвъд България“.

Книгата е своеобразно пътешествие за всички любители на българската история и отвежда читателя от замъка „Св. Антон“ в Словакия, използван от цар Фердинанд след абдикацията му, през един от най-големите барелефи на Христо Ботев, намиращ се в столицата на Молдова – Кишинев, чак до Рим и извисяващата се статуя на Иван Вазов. Ще узнаете и за мястото, където е отсядал Димитър Димов – на метри от световноизвестния музей „Прадо“ в Мадрид. Страниците ще ви пренесат и край живописното езеро Комо в къщата, в която последен пристан намира Пенчо Славейков. 

Ще стигнете и до далечна Нигерия, на 7 000 километра от родината, където ще откриете точно копие на Двореца на културата и спорта във Варна, проектирано от български архитекти. Междувременно пък може да се отбиете и до „Градината на българския народ“ в Израел, както и до десетки други обекти, част от родното минало.

Книгата ще бъде представена от нейните автори  Светослав Марков и Теодор Борисов, както и от екипа на сдружение "Българска история", който разпространява по интересен и увлекателен начин фактите от миналото. 

Книгата се издава с финансовата подкрепа на фондация "Българска памет".

За повече информация посетете фейсбук страницата на „50 места от българската история отвъд България“.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите