Quantcast

Правят последен опит за спасяване на "Червената къща"

OFFNews Последна промяна на 24 декември 2014 в 13:20 4681 2

Червената къща.

"Това, което можем да съобщим към днешна дата е, че юристи - представители на Министерство на културата и фондация „Гъливер клиринг хауз“, все още изследват правните възможности за дългосрочно решаване на казуса „Червената къща“. Надяваме се скоро да бъде намерено най-подходящото юридическо решение и то бъде приведено в действие".

Това съобщиха днес Десислава Гаврилова и Цветелина Йосифова, съоснователи на центъра за култура и дебат "Червената къща".

В началото на декември на сайта на проекта беше публикувана информация, че "Червената къща" в София затваря врати. Причината е, че фондация „Гъливер клиринг хауз“, която управлява Центъра за култура и дебат Червената къща „Андрей Николов“, няма как да плаща годишния наем за сградата от 93 210 лева.

На 21 октомври 2004 г. Центърът за култура и дебат беше открит след инвестиция на фондация „Гъливер клиринг хауз” от 746 000 лева в реконструкцията, ремонта и оборудването на сградата.

През 2011 година десетгодишният договор за ползването на сградата изтича и през 2012 г. Министерство на културата обявява търг за наемане на сградата на пазарни цени, съпоставими с цените за ползването на имот за комерсиални нужди.

Явихме се на този търг и го спечелихме. Така от януари 2013 година фондацията заплаща на Министерство на културата годишен наем в размер на 79,663.68 лева. С наема, дължим към частния съсобственик на сградата, годишният наем за сградата достига 93,210 лева, обясниха от ръководството на Червената къща.

На 5 декември Министерството на културата се е свързало с тях с предложение за създаването на работната група, която да очертае възможностите за безвъзмездно предоставяне на сградата за нуждите на Центъра за култура. Все още се търсят правни възможности това да се случи.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.12 2014 в 23:42

На "Червената къща" и липсва единствено ЧЕРВЕН ФЕНЕР!! И всичко ще си дойде на мястото! Това място известно с няколкото алчни проститутки, педерасти и практикуващи разни екзотични и езотерични интелектуалско-плътски гнусни практики е един бардак на културата, един бордей на псевдоинтелектуалността и ако човек е привърженик на някаква теория на конспирацията може да подозре, че тези гниди, този интелектуален пърхут, тази гной, тези отрепки които практикуват там скъпоплатеното си безделие и идиотлъци - всъщност са агенти на болшевизма! Защо? Защото от години се опитват да представят западната култура като апотеоз на педерасията, западната философия като смес от садо-мазо и вяло протичаща шизофрения, западните ценности като желязна цензура дирижирана от леволиберални педерляги и налагана със садистическо удоволствие. Това, което внушава, излъчва, пропагира, дирижира и показва този червен фенер като послание е: "Хора, гле'йте бе, значи и вижте Запада - либерастия, педерастия, претенциозна тъпня, цензура, безвкусие и химн на простотията обявявана за интелектуалност." Никой, нито болшевичата пропаганда, нито чакалския вой на имамите от минаретата, нито чегеварчетата с разширени гевречета не е вложил толкова усилия за компрометиране на Запада, за отблъсване на хората от западната култура както тези говна от "Червената къща". Готов съм и аз на един "пърформанс":)): Двете гаулайтерки да се облекат като Брунхилда или Клотилда или некоя Валкирия и еба ли му майката Вагнерова, да се разкекерят пред Червения бардак и аз да се изпикая отгоре им - изписвайки с пикня "Мултикултур-КУР". Е т'ва е пърформанс, казвам аз.

24.12 2014 в 20:29

ШОРОШОМОЛЦИТЕ да си намерят друго място за "пърформанси" имитиращи фелацио между мъже.

Или да си плащат наема, както всички останали, които ползват ОБЩОНАРОДНА СОБСТВЕНОСТ.

Стига с тея тарикатлъци на дребно, щото НАРОДА не им е длъжен да плаща за техните "пърформанси", пропагандиращи демонокрастия, либерастия, толерастия, мултикултурастия и педерастия.