Последни подробности преди Wacken Metal Battle 2017

Вижте окончателната програма и участниците по дни в програмата на Wacken Metal Battle Bulgaria 2017

ОFFNews Последна промяна на 01 юни 2017 в 12:42 3703 0

Wacken Metal Battle ще се състои при отворени врати и вход свободен този уикенд - 2, 3 и 4 юни, в столичния клуб “Mixtape 5“.

По традиция барът ще започне да работи от 12:30 часа, когато ще стартира проверката и настройването на звука за всяка една група, а всеки любопитен ще е добре дошъл да види как музикантите се подготвят за шоуто.

Официалното откриване на събитието ще бъде в петък от 16:45 часа, а групите ще започнат да свирят в 17:00, като последната за деня ще приключи в 22:50 часа. На място в клуба ще има листовки с програмата, а във фейсбук събитието на страницата на BGTSC ще можете да следите и евентуалните промени и точната програма по дни и часове.

Всяка група ще разполага с 20 минути концертно време и общо 10 минути за подготовка по представянето и освобождаване на сцената.

На 4 юни ще излязат най-добре представилите се групи от двата дни. 

Специални гости на събитието ще са "Lieveil", миналогодишните победители в конкурса. Те ще забият на 4 юни веднага след представянето на последния за изданието финалист и преди обявяването на победителя.

Победителят от тазгодишното издание ще представи родната сцена на международния финал, който ще се състои по време Wacken Oper Air 2017. Там родната група ще премери сили с участници от още 29 държави, а наградите за първите 5 са суми до 5000 евро, инструменти и аксесоари от най-големите производители в бранша. И тази година поне една от групите ще получи покана за участие в бургаския фестивал "Sea of Black".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !