Пороховшчиков почина, след като жена му се самоуби от любов

OFFNews 18 април 2012 в 10:14 3277 1

Александър Пороховшчиков. Снимка: sibnovosti.ru
Александър Пороховшчиков. Снимка: sibnovosti.ru

Руската любовна история достигна своя трагичен край. На 73-годишна възраст почина известният руски актьор Александър Пороховшчиков. Сърцето на артиста спря 40 дни, след като съпругата му Ирина се обеси от любов към него в нощта, когато той получи инсулт.

Тя сложи край на живота си след прогнозите на лекарите, че получилият мозъчен удар Александър няма да изкара до сутринта. В своето предсмъртно писмо Ирина беше написала, че не може да живее без него. Малко след това тя целунала портрета му на стената и ритнала столчето под краката си на таванския етаж в къщата им в центъра на Москва.

Пороховшчиков обаче преживя инсулта. Той дори започнал да разпознава околните, но в опитите да го закрепят, не му казали за смъртта на Ирина. Гражданската панихида и прощаването с народния артист ще се проведе в сряда в московския театър „Пушкин”. В ковчега му ще бъдат сложени венчалните им халки, за да бъдат заедно и в отвъдното, казва адвокатът на семейството Сергей Жорин, цитиран от lifenews.ru. Също така до главата на починалия артист ще бъде поставена къдрица от косата на Ирина.

Александър Пороховшчиков бе приет в болница с много тежка форма на диабет и гангрена на краката. Малко след това получи инсулт.

Александър Пороховшчиков е роден на 31 януари 1939 г. Завършва театралното училище в Москва през 1966 г. Работи в московския театър "Таганка", както и в театър "Пушкин". През 1967 г. прави своя дебют в киното. Участва в редица филми, сред които "Капитан Немо", "Свой сред чужди, чужд сред свой" и др. От 1998 г. преподава актьорско майсторство в Руския университет за театрално изкуство.

  Връзката между Ирина и Александър е една от най-обсъжданите в Русия. Всичко започва, когато 42-годишният Порохоровшчиков е звезда в Театъра на Таганка, където в ателието за театрални костюми идва на стаж 13-годишната Ирина. Бурният им роман продължи повече от 30 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови